Ουρογυναικολογική Επέμβαση - Χειρουργική Επέμβαση Πυελικού Εδάφους

Η χειρουργική επέμβαση πυελικού εδάφους μπορεί να προσφέρει ανακούφιση σε άτομα με καταστάσεις όπως ακράτεια, δυσκοιλιότητα και πρόπτωση πυελικού οργάνου. Αυτές οι καταστάσεις μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του σώματός σας να απαλλαγεί από τα απόβλητα.

Το πυελικό δάπεδο αποτελείται από μύες που ευθυγραμμίζονται στο κάτω μέρος της λεκάνης. Αυτοί οι μύες ελέγχουν την ουροδόχο κύστη και τα έντερα, καθώς και τη μήτρα στις γυναίκες.

Όταν είναι ενεργοί και υγιείς, αυτοί οι μύες διατηρούν τα ούρα και τα απόβλητα μέσα στο σώμα έως ότου ο εγκέφαλος σηματοδοτήσει ότι είναι ώρα για απελευθέρωση. Όταν το πυελικό δάπεδο είναι αδύναμο, μπορεί να έχετε δυσκολία στον έλεγχο των κινήσεων του εντέρου ή της διαρροής ενώ γελάτε, βήχετε ή ασκείστε.

Οι ασκήσεις μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση των μυών του πυελικού εδάφους, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση είναι η καλύτερη θεραπεία. Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι μια καλή επιλογή εάν άλλες μέθοδοι, όπως η φυσική θεραπεία ή ένα πρόγραμμα άσκησης, δεν παρείχαν επαρκή ανακούφιση.

Πότε πρέπει να υποβληθείτε σε μία ουρογυναικολογική επέμβαση;

Η χειρουργική επέμβαση του πυελικού εδάφους χρησιμοποιείται για την θεραπεία των παρακάτω:

  • Δυσκοιλιότητα
  • Ακράτεια κοπράνων
  • Πυελική πρόπτωση
  • Ακράτεια ούρων
Καλαμπόκης Δημήτρης